Friday, 30 September 2011

Cerita Chentaaa


Thank you very much to my "Chenta Hati" for dedicate this song to me... YES, I LOVE this beautiful song! Hehehe... time WEDDING aku nnt nak mainkan lagu ni laaa... boleh gitu...???

Ya Allah, aku merupakan hamba yang lemah, hamba yang tidak mampu mengawal diriku daripada fitrah seorang manusia yang memerlukan teman, memerlukan kekasih, memerlukan suami/isteri, memerlukan keluarga.


Ya Allah aku tidak mampu menahan diriku daripada terjeremus ke dalam kemaksiatan dan perzinaan.


Ya Allah, jika masanya telah tiba, jika apa yang aku mohon ini merupakan sesuatu yang terbaik disisiMu Ya Allah, terbaik buat agamaku Ya Allah, terbaik buat diriku, keluarga dan seluruh mukminin dan mukminat Ya Allah , maka aku memohon kepadaMu Ya Allah agar aku ditemukan dengan jodoh  yang terbaik di sisiMu Ya Allah. Setiap yang terbaik di sisiMu Ya Allah , pasti terbaik buat diriku Ya Allah.


Namun Ya Allah, jika masanya untuk dipertemukan dengan jodohku belum tiba Ya Allah, maka Ya Allah, aku memohon kepadaMu agar KAU tunjukkan jalan-jalan untuk aku memiliki jodohku Ya Allah. Aku memohon agar Kau tunjukkan aku tuntutun-tuntutanMu yang perlu aku lakukan untuk memiliki jodohku Ya Allah.


Ya Allah, Tuhan yang Maha Memakbulkan doa, Tuhan yang Maha Penentu jodoh, Ya Allah jauhilah aku daripada segala kemaksiatan di dunia ini, jauhilah aku daripada perkara-perkara yang tidak dapat memberikan manfaat, jauhilah aku dariapda perkara-perkara yang Engkau murkai dan perkara-perkara yang menyesatkan diriku Ya Allah


Ya Allah ya tuhanku,


Seandainya dia adalah jodohku Ya Allah , KAU bukakanlah  hati dia Ya Allah  untuk menerimaku Ya Allah , KAU dekatkan lah hati dia dengan hatiku  Ya Allah  KAU permudahkanlah jodoh ku dengan dia Ya Allah  serta KAU satukanlah kami Ya Allah  dalam satu ikatan suci Ya Allah  iaitu ikatan perkahwinan..


Ya Allah, ya rahman, ya rahim


Seandainya dia bukan jodohku Ya Allah kau kurniakanlah padaku ketenangan dalam menerima ketentuan yang telah KAU tetapkan untuk diriku diatas muka bumu ini Ya Allah. Dan aku mohon pada-MU Ya Allah, KAU pertemukanlah aku dengan insan yang benar2 ikhlas blh menerimaku dengan seadanya aku Ya Allah, taat akan perintah-MU Ya Allah, serta mampu untuk membimbing keluarga yang bakal bersatu nanti ke jalan yang KAU redhai... 
amin ya rabbal alamin.

Pertama kali...


Assalamualaikum...

Tiba-tiba je aku rasa terdetik nak buat blog ini.
Hmmm... nak kongsi kisah hidup dgn para pengunjung blog.
Seriously i'm not ready yet to have this blog...  
Tp bila hati dah terdetik aku belasah jelaaa.
Why today...??? Hanya DIA yg Maha Mengetahui.

May be kat sini akan jadi tempat aku nak luahkan ape yg aku rasa...
SUKA, BAHAGIA, TENANG, BERBUNGA, DERITA, GERAM, MARAH, DUKA & etc.
To those yg sudi beri nasihat dan teguran dengan ikhlas... of coz i'll appreciate it very much. 
InshaAllah.

~Cawan Kosong